Perkhidmatan Pelanggan: 0086-13868535185

semua Kategori

Berita dan Aktiviti

Laman Utama>Berita dan Aktiviti>Berita dan Aktiviti

Beg beli-belah ECO-peneraju trend

Masa: 2021-01-23 Hits: 136

Kementerian Perdagangan (MOFCOM) baru-baru ini mengumumkan bahawa larangan China terhadap produk plastik telah mencapai tahap baru. Larangan ke atas produk plastik akan dilaksanakan di China mulai Januari 2021.


1


Tujuan utama larangan tersebut adalah untuk mengurangkan pencemaran alam sekitar dan kerosakan yang disebabkan oleh pengumpulan jangka panjang plastik tidak boleh terurai, serta potensi bahaya yang disebabkan oleh bahan berbahaya kepada organisma dan tubuh manusia, seperti pertumbuhan dan kanser. Produk boleh degradasi mesti memenuhi piawaian "kadar terdegradasi" yang ditetapkan secara amnya sebagai keperluan pertama.

Istilah "plastik biodegradasi" adalah konsep yang luas, tetapi larangan awal tahun ini tidak menyatakan dengan tepat apa yang layak sebagai plastik biodegradasi. Mengikut piawaian kebangsaan GB/T20197-2006 "Definisi, Klasifikasi, Pelabelan dan Keperluan Prestasi Degradasi bagi Plastik Boleh Terurai" yang dikeluarkan pada tahun 2006, plastik terbiodegradasi, plastik terurai termo-oksigen, plastik fotodegradasi dan plastik boleh kompos boleh dikelaskan mengikut degradasi. kaedah.Plastik terbiodegradasi digunakan secara meluas dalam piawaian pengeluaran bahan sentuhan makanan, beg plastik isi rumah dan bahan logistik pembungkusan yang disenaraikan di atas, yang juga merupakan trend plastik terdegradasi.

2
3

Dasar negara dan pelaksanaan tempatan langkah demi langkah, pengeluaran dan penggunaan pengganti bahan "biodegradasi" adalah penting, boleh meramalkan lautan biru pasaran juga akan pecah.

Ia bukan sahaja popular di China, ia juga amat dibimbangkan oleh rakyat di seluruh dunia. Dalam kes ini, apakah jenis produk berkelayakan yang diperlukan oleh pasaran? Tidak syak lagi, Untuk menjadi mesra alam kepada alam sekitar, beg membeli-belah boleh guna semula amat diperlukan di pasaran. Ia diperbuat daripada bahan alam sekitar, seperti bukan tenunan, tenunan pp, kapas, poliester, RPET, flet dan sebagainya. Ia adalah beberapa bahan kitar semula dan beberapa bahan kitar semula. Ia boleh digunakan semula untuk banyak kali. Beg jenis ini sama dengan beg eko. Jelas sekali, beg eko adalah untuk menjadi peneraju trend. Pilih 'mencuba saya' dan mari masuk ke arah aliran!

25262728
Bahan RPET ialah bahan botol kitar semula.Bahan bukan tenunan RPETBahan RPET tanpa laminasiBahan RPET dengan laminasi


Beg beli-belah bukan tenunan RPET kami

293031
Bahan bukan tenunan RPET (pencetakan sublimasi)RPET dengan laminasi berkilatRPET dengan laminasi matt


PREV: Tiada

NEXT: Kilang baru kami

Kategori panas