Perkhidmatan Pelanggan: 0086-13868535185

semua Kategori

Berita dan Aktiviti

Laman Utama>Berita dan Aktiviti

Beg Boleh Guna Semula Diperlukan Di Seluruh Dunia

Masa: 2021-02-01 Hits: 109

Larangan plastik tidak popular di China, ia juga diketahui di seluruh dunia, bahkan lebih awal. Mari kita lihat keadaan penggunaan beg beli-belah boleh guna semula di negara lain.

UK: beg kanji boleh terbiodegradasi, beg kertas kitar semula, kapas dan beg linen boleh guna semula

Bandar Modbury di Britain, di Devon, telah mengetuai bandar di seluruh Eropah dalam memperkenalkan larangan sepenuhnya terhadap beg plastik. Kesemua 43 kedai di bandar itu berhenti menawarkan beg plastik kepada pelanggan selama enam bulan mulai 1 Mei tahun lepas. Apabila membeli-belah, pelanggan boleh memilih naik beg kanji boleh terbiodegradasi, beg kertas kitar semula atau beg kapas dan linen boleh guna semula dari kedai.

181920
Beg kertas KraftBeg kapasBeg Jute (Linen).


Jerman: beg kertas dan poket kain dengan tanda perlindungan alam sekitar

Di ibu negara Jerman Berlin, beberapa orang biasa kegemaran pasar raya besar "liddell", "adidas", "real" di bawah JiaoKuanTai menyediakan semua jenis beg membeli-belah, dan menandakan yang berbeza pada setiap harga beg membeli-belah, beg plastik termurah juga untuk 0.15 hingga 0.25 euro, bersamaan kira-kira RMB 1 daripada 5 hingga 2 blok 5), harga beg kertas agak tinggi, hingga 0.3 euro, BuDou paling mahal, hingga 0.4 hingga 0.5 euro. Perlu disebutkan bahawa bahagian atas kanan beg kertas akan ditandakan dengan tanda "perlindungan alam sekitar", yang menunjukkan bahawa beg kertas boleh dikitar semula, manakala beg kain akan dicat dengan pokok hijau, dikelilingi dengan perkataan "tindakan untuk alam sekitar" yang ditulis dalam bahasa Jerman .

2122
Beg kain (poliester).Beg kertas Kraft

Perancis: treler kecil yang kukuh

Cara terbaik untuk membeli-belah di Perancis adalah dengan treler kecil. Pertama sekali, tempat letak kereta merupakan masalah besar di bandar. Banyak pasar raya serbaneka dan pasar makanan tidak mempunyai tempat letak kereta. Kedua, mengambil sedikit usaha untuk menarik treler kecil daripada membawa beg plastik. Ketiga, orang Perancis suka minum di kafe atau pergi ke kedai pakaian selepas membeli-belah . Pada masa ini, treler kecil memainkan kelebihan.


9

Troli biasa


Beg beli-belah mesra alam di Singapura
Rabu pertama setiap bulan ialah "Bring Your Own Shopping Bag Day" di Singapura. Pada hari ini, di banyak pasar raya tempatan, pembeli yang tidak mempunyai beg membeli-belah sendiri akan dinasihatkan untuk membeli beg boleh guna semula atau menderma 10 sen untuk setiap beg plastik yang mereka minta untuk membantu organisasi perlindungan alam sekitar mempromosikan aktiviti mereka.

23

Beg tenunan bukan


24

Beg bukan tenunan digunakan secara meluas di pasaran super.


Dan walaupun beg plastik diperlukan terutamanya, kita harus menggunakannya semula dan tidak meninggalkannya secara rawak, seperti Switzerland.

Switzerland: Beg plastik digunakan dengan cara yang munasabah dan tidak pernah menyebabkan pencemaran
Dua kumpulan pasar raya terbesar di negara ini, Miglo dan Gaup, masih menawarkan beg plastik secara percuma, begitu juga dengan banyak tempat lain di mana ia digunakan. Tetapi pada masa yang sama, tiada beg plastik sisa yang pernah dilihat di khalayak ramai di Switzerland, apatah lagi " terbang", tergantung di atas pokok dan dimakan oleh haiwan, yang bermaksud tiada pencemaran putih di Switzerland.


14

Kategori panas