Perkhidmatan Pelanggan: 0086-13868535185

semua Kategori

Maklumat Beg

Laman Utama>Berita dan Aktiviti>Maklumat Beg

Mengapa Beg Boleh Digunakan Semula? 3 Sebab Mengapa Beg Boleh Digunakan Semula Mesra Alam Sekitar dan Perniagaan

Masa: 2023-07-04 Hits: 14

Beg beli-belah boleh guna semula bukan perkara baharu. Di banyak negara, beg plastik sekali guna diharamkan, manakala negara lain, seperti Vietnam, sedang mempertimbangkan untuk mengikutinya. Ramai pembeli individu telah membuat keputusan untuk membawa beg mereka sendiri semasa membeli-belah, dan banyak syarikat tidak lagi menawarkan beg plastik sekali guna, sebaliknya memilih pilihan boleh guna semula.

1

Walau bagaimanapun, beg plastik sekali pakai adalah murah, ringan dan mudah digunakan, jadi dapat difahami bahawa syarikat anda mungkin tidak berminat untuk beralih daripada pilihan beg yang berguna. Kami di sini untuk memberi anda beberapa sebab mengapa beg boleh guna semula adalah cara untuk digunakan. 

2

1. Ia baik untuk alam sekitar

Beg plastik sekali pakai (beg HDPE) setakat ini merupakan beg membeli-belah yang paling lazim. Ia ringan, ia murah untuk dihasilkan dan ia boleh digunakan semula sebagai pelapik tong sampah atau kegunaan lain yang serupa. Walau bagaimanapun, beberapa ciri utama beg plastik HDPE menjadikannya pilihan yang tidak baik untuk persekitaran kita. Walaupun beg boleh guna semula pun berakhir di tapak pelupusan sampah dan sebagai sampah, beg plastik sekali guna, kerana reka bentuknya yang ringan, cenderung menjadi bencana yang unik kepada alam semula jadi. Lebih 100,000 haiwan marin dibunuh setiap tahun oleh beg plastik, dan beg ini sering dijumpai di dalam perut makhluk hidupan liar.


2. Ia bagus untuk pemasaran

Masalah dengan beg plastik sekali guna bukan rahsia. Pengguna sedar tentang isu seluruh dunia berkaitan sisa plastik, dan mereka mahu menjadi sebahagian daripada penyelesaiannya. Selain fakta bahawa mengehadkan plastik sekali guna adalah sesuatu yang pengguna anda inginkan, ia juga memberikan peluang unik untuk mengeluarkan jenama dan logo anda. Jual beg boleh guna semula dengan logo anda padanya dan anda akan memastikan logo anda dilihat pada bila-bila masa beg itu digunakan—walaupun di kedai pesaing anda. Hari ini, tidak pernah menjadi perkara yang buruk untuk dilihat sebagai syarikat yang berfikiran hijau. Menawarkan beg boleh guna semula yang memihak kepada beg plastik sekali guna adalah satu cara kecil untuk dilihat seperti itu.


3. Membantu mengubah tingkah laku pengguna

Walaupun pengguna arif mengenai isu alam sekitar, ia memerlukan individu, perniagaan dan penggubal undang-undang bekerjasama untuk mencapai matlamat alam sekitar di seluruh dunia. Dengan menggalakkan penggunaan beg boleh guna semula, anda boleh menggunakan mesej syarikat anda untuk kebaikan dan mendorong pelanggan anda ke arah pilihan yang lebih mampan.

Kajian ini mencadangkan bahawa jika seseorang membuat pilihan yang baik, seperti menggunakan beg beli-belah yang boleh diguna semula, mereka lebih berkemungkinan untuk terus membuat pilihan yang benar. Penemuan ini mengemukakan idea bahawa dengan hanya menawarkan dan menggunakan beg boleh guna semula, anda boleh memulakan kesan domino yang menggalakkan tingkah laku yang lebih mampan daripada pelanggan anda.

Kajian itu juga mendapati bahawa mereka yang menggunakan beg boleh guna semula lebih cenderung untuk melabur dalam barangan yang lebih mewah sebagai sejenis ganjaran untuk tindakan baik mereka. Jadi, bukan sahaja pelanggan anda akan membuat pilihan yang lebih alam sekitar dengan membeli-belah menggunakan beg boleh guna semula, tetapi terdapat bukti yang menunjukkan bahawa mereka mungkin berbelanja lebih juga. Ia menang-menang untuk anda!

Beg boleh guna semula bukan sahaja baik untuk alam sekitar; ia juga bagus untuk perniagaan anda. Beralih kepada beg boleh guna semula daripada plastik sekali guna boleh meningkatkan imej awam anda, memajukan jualan dan ia akan membolehkan anda memasarkan syarikat anda sebagai berfikiran hijau. Apabila anda melihat potensi meningkatkan pangkalan pengguna anda dan membuat pilihan yang sihat untuk alam sekitar, tidak ada persoalan bahawa beg boleh guna semula adalah jawapan yang tepat. 

Kami adalah pengeluar jenis beg membeli-belah. Kita boleh buat beg berzip , beg biasa, beg sejuk , beg wain , beg poliester , beg rami , beg kapas , beg tangan, beg bahu , beg tote, beg bukan tenunan , pp beg tenunan , beg boleh lipat, beg kalis air, beg terlindung, beg makanan, beg mesh , beg kertas dan sebagainya. 

3

Kategori panas