Perkhidmatan Pelanggan: 0086-13868535185

semua Kategori

Maklumat Beg

Laman Utama>Berita dan Aktiviti>Maklumat Beg

5 Beg Boleh Guna Semula Teratas untuk Tujuan Promosi

Masa: 2023-08-02 Hits: 9

1

Apabila membuat keputusan untuk syarikat anda, anda perlu menyeimbangkan antara perkara yang baik untuk syarikat anda, perkara yang baik untuk pelanggan anda dan perkara yang baik untuk komuniti anda, termasuk isu alam sekitar. Menawarkan beg boleh guna semula, terutamanya apabila anda menambah logo syarikat anda untuk tujuan promosi, memberi peluang untuk merangkumi semua pangkalan ini. Syarikat anda mendapat manfaat melalui promosi jenama anda, pelanggan anda mendapat manfaat daripada menggunakan beg boleh guna semula berkualiti tinggi, dan alam sekitar mendapat manfaat daripada kurang sisa beg plastik.

Tetapi, adalah satu perkara untuk mengetahui faedah beg boleh guna semula, dan satu lagi perkara untuk memilih beg boleh guna semula yang terbaik untuk syarikat anda. Kami di sini untuk membuat keputusan lebih mudah. Berikut ialah 5 beg boleh guna semula teratas kami yang kami gemari untuk tujuan promosi. 


1.Polipropilena bukan tenunan  (NWPP)

2

Polipropilena bukan tenunan (NWPP) ialah salah satu pilihan beg boleh guna semula yang paling biasa untuk peruncit. Ia dibuat dengan memutar polimer polipropilena menjadi benang dan menekannya bersama-sama menggunakan haba. Tekstil yang dihasilkan adalah serupa dengan kanvas lembut, dan ia tahan lama, fleksibel dan ringan. 

Walaupun polipropilena adalah plastik, ia boleh dikitar semula, memastikan beg itu tidak akan berakhir di tapak pelupusan pada penghujung hayatnya. Ia juga tahan lama, jadi ia boleh digunakan semula berkali-kali sebelum haus. Oleh sebab itu, NWPP mempunyai potensi pemanasan global yang jauh lebih rendah daripada beg plastik sekali guna. 

NWPP mengekalkan warnanya dengan baik, yang bermaksud logo anda akan menonjol untuk tahun-tahun akan datang. Kerana persamaannya dengan kanvas, ia boleh dijadikan pelbagai jenis beg, jadi anda boleh memilih reka bentuk yang paling sesuai dengan keperluan pelanggan anda. Untuk barangan runcit atau barangan lain yang boleh menjadi agak kemas, anda juga boleh melaminakan beg anda untuk menjadikannya kalis air dan tahan bocor.


2.Polipropilena Tenunan (PP)

3

Sama seperti NWPP, tetapi beg polipropilena tenunan sedikit lebih tahan lama dibuat dengan menganyam bersama trip NWPP. Kerana ia ditenun, ia jauh lebih kuat daripada NWPP. Ini menjadikannya pilihan beg yang ideal untuk pasar raya yang menawarkan barangan atau barangan yang lebih berat secara pukal.

Polipropilena tenunan juga boleh sekurang-kurangnya 60% dikitar semula, jadi walaupun ia diperbuat daripada plastik (biasanya plastik kitar semula), ia tidak sepatutnya berakhir di tapak pelupusan sampah. Malah, polipropilena tenunan ialah bahan beg boleh guna semula yang dipilih untuk kebanyakan peruncit besar, termasuk IKEA dan Carrefour. Selain itu, beg PP tenunan daripada Bk-Bags mengandungi kurang plastik dara berbanding beg PP lain, menjadikannya pilihan yang lebih mesra alam.

Polipropilena tenunan adalah kalis noda, kalis air dan mudah dibersihkan. Ia juga sukar untuk dicucuk, jadi ia adalah pilihan yang bagus untuk peruncit yang menyediakan produk seperti perabot, barangan pukal, perkakasan dan barangan lain seperti itu.

Oleh kerana sifat bahan, logo anda boleh dicetak dengan mudah walaupun dalam reka bentuk yang terang dan berwarna-warni. Dan, warnanya tidak akan luntur untuk masa yang lama, jadi pelanggan anda akan dapat membawa beg tahan lama dan menarik ini untuk tahun-tahun akan datang.


3.Beg RPET

4

Apabila ia datang kepada kemampanan, pekeliling adalah kunci; daripada menggunakan produk dan membuangnya, kita perlu menggunakan semula bahan itu sepenuhnya. Kitar semula adalah bahagian penting dalam proses ini.

Beg RPET diperbuat daripada polietilena tereftalat kitar semula. Ini adalah jenis plastik yang paling biasa, dan itulah yang anda temui dalam botol air dan plastik pakai buang yang lain. Untuk dianggap sebagai beg rPET, ia mesti diperbuat daripada sekurang-kurangnya 80% plastik kitar semula dan jenis botol PET plastik khas. Hasilnya adalah serupa dengan beg PP tenunan, menjadikannya tahan lama, mudah dibersihkan, dan mampu membawa banyak berat. Ia juga diperbuat daripada bahan kitar semula sepenuhnya, jadi anda boleh berasa lebih baik tentang beg boleh guna semula anda.

Beg RPET yang dijual melalui Bk-Bags diperbuat daripada botol air PET pakai buang, seperti botol Coca-Cola atau botol plastik sekali guna lain. Sekurang-kurangnya 8 juta tan plastik berakhir di lautan setiap tahun, dan botol air plastik sebahagian daripada itu. Beg RPET kami membantu menyimpan botol air plastik daripada lautan kita sambil meminimumkan keperluan untuk beg plastik.

Ia menang-menang! Jika anda memilih untuk menggunakan beg boleh guna semula RPET, anda bukan sahaja boleh mempromosikan jenama anda dengan menambahkan logo pada reka bentuk beg, tetapi anda juga boleh menggunakan beg tersebut dalam strategi pemasaran anda. Pelanggan suka mendengar bahawa syarikat mereka membuat pilihan yang mampan, dan dengan beg RPET, kemampanan anda adalah dua kali ganda: mengitar semula botol air plastik dan menghapuskan sisa beg plastik.


4. Beg buluh

5

Beg buluh adalah salah satu daripada tekstil beg boleh guna semula yang lebih baharu di luar sana. Ia diperbuat daripada gentian buluh yang dipintal menjadi benang yang kemudian ditekan menjadi tekstil menggunakan haba. Hasilnya adalah kain lembut dan cantik yang serupa dengan kapas. Tidak seperti kapas, bagaimanapun, buluh sebagai tanaman mempunyai kesan alam sekitar yang sangat rendah.

Buluh tumbuh dengan sangat cepat. Ini bermakna apabila buluh dituai, anda tidak perlu menunggu terlalu lama sebelum anda mempunyai tanaman lain lagi. Selain itu, ia tidak memerlukan racun perosak, penggunaan air yang rendah, dan kebun buluh malah boleh menghalang hakisan tanah. Ia adalah salah satu daripada beberapa tanaman yang boleh memberi lebih banyak kebaikan daripada kemudaratan apabila ditanam.

Beg buluh juga boleh terbiodegradasi, tahan lama, dan ia kelihatan hebat. Dengan logo jenama anda dicetak padanya, ia sesuai untuk peruncit pakaian, kedai barang kemas atau industri lain yang menyediakan produk kurang tugas berat dan ia merupakan pilihan yang sesuai untuk mereka yang mementingkan perlindungan alam sekitar yang mampan.


5.Beg kertas

6

Walaupun beg kertas secara teknikalnya hanya sekali guna, dan ia benar-benar hanya boleh digunakan semula sekali atau dua kali, ia boleh terbiodegradasi dan boleh dikitar semula, menjadikannya pilihan yang lebih ekologi daripada plastik. Beg kertas ialah tawaran ideal untuk pelanggan yang terlupa membawa beg boleh guna semula mereka sendiri, atau anda boleh menawarkan salah satu pilihan beg hadiah kertas kami, menyediakan pilihan pembungkusan mesra alam untuk pelanggan anda.

Apabila anda membeli beg kertas melalui Bk-Beg, anda tahu bahawa ia adalah bersumberkan etika. Malah, mereka boleh disahkan sebagai FCS, memastikan semua bahan datang daripada sumber yang bersih. Kami juga boleh mencetak sebarang logo yang anda inginkan pada pelbagai warna kertas, menawarkan rupa tersuai dengan cantik. 

Walaupun terdapat banyak pilihan beg boleh guna semula, memilih beg yang sesuai untuk syarikat anda tidak semestinya sukar. Sebaik sahaja anda mempertimbangkan jenis produk yang anda tawarkan, kemudahan penggunaan beg dan estetika, anda harus mengecilkan pilihan anda dengan cepat. Jika tiada pilihan beg di atas bercakap dengan anda, lihat beberapa bahan beg kami yang lain, seperti beg berasaskan bio kami yang diperbuat daripada plastik terbiodegradasi. Kami adalah pengeluar jenis beg membeli-belah.

Kita boleh buat beg berzip , beg biasa, beg sejuk , beg wain , beg poliester , beg rami , beg kapas , beg tangan, beg bahu , beg tote, beg bukan tenunan , pp beg tenunan , beg boleh lipat, beg kalis air, beg terlindung, beg makanan, beg mesh , beg kertas dan sebagainya. 

7

Kategori panas