Perkhidmatan Pelanggan: 0086-13868535185

semua Kategori

Maklumat Beg

Laman Utama>Berita dan Aktiviti>Maklumat Beg

Pengguna Hijau: Siapakah Pengguna Paling Berpusatkan Kemampanan?

Masa: 2023-08-16 Hits: 10

1

Apabila syarikat anda membuat keputusan, ia dilakukan dengan mengambil kira pelanggan. Anda perlu menawarkan produk dan perkhidmatan yang diidamkan oleh pasaran sasaran anda. Jika anda tidak menjual apa yang pasaran anda mahukan, maka tidak mungkin syarikat anda akan berjaya.

Ini termasuk pilihan kemampanan syarikat anda. Walaupun kemampanan harus menjadi pertimbangan untuk syarikat anda tidak kira apa pun, sesetengah pengguna akan lebih mementingkan kemampanan berbanding yang lain. Jika pasaran sasaran anda membuat keputusan pembelian mereka berdasarkan kemampanan, maka syarikat anda perlu mula membuat perubahan hijau sekarang sebelum anda mula kehilangan pelanggan.

Ternyata, demografi di sekeliling pengguna hijau sangat berbeza. Tetapi, satu perkara yang pasti: keputusan pembelian hijau semakin meningkat di peringkat global, dan syarikat perlu mula membuat pilihan yang mampan sekarang jika mereka mahu kekal berdaya saing.

Mari kita lihat demografi yang berbeza dan kemungkinan mereka membuat keputusan pembelian berasaskan kemampanan.


Jantina

Banyak kajian mendapati bahawa wanita lebih cenderung untuk membuat keputusan pembelian hijau. Walau bagaimanapun, ini nampaknya bergantung kepada kumpulan umur dan industri.

Menurut tinjauan oleh ICOM Information and Communications, wanita berumur 55 - 59 adalah yang paling mungkin mengambil kira kebimbangan alam sekitar semasa membeli produk. Walau bagaimanapun, lelaki dalam kumpulan umur 65 - 69 adalah 1.6 kali lebih berkemungkinan membuat keputusan pembelian hijau berbanding rata-rata orang Amerika.

2

Merentasi garis umur, kajian mendapati bahawa wanita lebih cenderung untuk membuat pilihan pembelian yang mampan secara keseluruhan. Walau bagaimanapun, satu kajian yang dijalankan di Hong Kong mendapati bahawa lelaki lebih cenderung untuk membuat pilihan yang lebih hijau apabila membeli makanan yang sihat. Ini menunjukkan bahawa perbezaan antara lelaki dan wanita dalam hal keputusan pembelian yang mampan mungkin tidak begitu ketara. Sama ada sasaran pasaran anda ialah lelaki atau wanita, sebaiknya anda bermain dengan selamat dan melaksanakan kemampanan dalam strategi perniagaan anda.


Umur

Tinjauan 2021 yang dijalankan untuk Persidangan Perubahan Iklim Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu yang melibatkan 10,000 orang di 17 negara berbeza menunjukkan bahawa 33% daripada milenium memandang serius pembelian hijau berbanding 24% - 29% daripada mereka dalam generasi yang lebih tua.

Tinjauan yang sama juga mendapati, bagaimanapun, minat terhadap produk hijau semakin berkembang merentas semua demografi umur. Selain itu, generasi yang lebih tua hanya ketinggalan sedikit daripada milenium dalam hal pilihan pembelian yang mampan.

3

Satu lagi kajian pada tahun 2017 meninjau 10,000 individu dari 28 negara mendapati bahawa golongan pertengahan umur lebih berkemungkinan mementingkan alam sekitar berbanding demografi yang lebih tua atau lebih muda. Ini bercanggah dengan andaian umum bahawa generasi muda lebih cenderung mengambil berat tentang isu alam sekitar. Kajian ini mendapati bahawa ia tidak mempunyai kaitan dengan kewarganegaraan dan tahap pendidikan dan lebih berkaitan dengan peringkat kehidupan. Mereka dalam lingkungan umur 40 – 60 tahun lebih sedar tentang cara keputusan mereka memberi kesan kepada dunia dan berminat untuk memberi kesan positif. Mereka dalam kumpulan umur yang lebih muda mungkin belum memahami impak individu mereka, dan mereka dalam kumpulan umur yang lebih tua mungkin memahami impak mereka tetapi tidak begitu mengambil berat.

Kajian ini menunjukkan bahawa kemampanan harus menjadi pertimbangan tidak kira kumpulan umur pasaran sasaran anda. Walau bagaimanapun, jika pasaran anda terdiri daripada golongan milenium dan mereka yang berada dalam usia pertengahan mereka, maka kemampanan harus berada di barisan hadapan model perniagaan anda.

Menggunakan beg beli-belah boleh guna semula ialah langkah pertama untuk menggunakan produk Berpusatkan Kelestarian. Jadi mari lakukannya!

Kami adalah pengeluar jenis beg membeli-belah. Kita boleh buat beg berzip , beg biasa, beg sejuk , beg wain , beg poliester , beg rami , beg kapas , beg tangan, beg bahu , beg tote, beg bukan tenunan , pp beg tenunan , beg boleh lipat, beg kalis air, beg terlindung, beg makanan, beg mesh , beg kertas dan sebagainya. 

4

Kategori panas