Perkhidmatan Pelanggan: 0086-13868535185

semua Kategori

Maklumat Beg

Laman Utama>Berita dan Aktiviti>Maklumat Beg

Beg Boleh Digunakan Semula PP Tenunan dan Bukan Tenunan: Apakah Perbezaannya?

Masa: 2023-07-17 Hits: 15

1

Plastik dengan cepat menjadi kesat dalam komuniti alam sekitar. Pengeluarannya memerlukan penggunaan sumber yang tidak boleh diperbaharui, banyak jenis plastik sukar atau mustahil untuk dikitar semula, dan plastik ringan mudah berakhir di lautan kita membunuh hidupan liar kita. 

Tetapi, tidak semua plastik adalah sama, dan sesetengah bahan plastik sebenarnya boleh menjadi lebih mesra alam daripada beberapa bahan bukan plastik. Kajian ini, sebagai contoh, mengesyorkan plastik pelbagai guna berbanding pilihan terbiodegradasi sekali guna, seperti kertas. 

Begitulah halnya dengan beg polipropilena. Walaupun ia masih merupakan bahan plastik, kerana ia boleh digunakan semula berkali-kali, ia adalah pilihan yang jauh lebih baik daripada beg plastik sekali pakai, dan beberapa kajian telah menunjukkan bahawa ia juga boleh menjadi pilihan yang lebih baik daripada beg boleh guna semula kapas kerana kesan alam sekitar yang ketara yang terlibat dalam pengeluaran kapas. Tidak yakin? Berikut ialah panduan ringkas untuk beg polipropilena, kesan alam sekitar dan perbezaan di antaranya.


Apakah polipropilena?

Polipropilena ialah polimer termoplastik. Secara asasnya, ia adalah sejenis plastik.

Salah satu plastik yang paling biasa di dunia, polipropilena adalah murah, ringan, tahan lama, kalis air dan mudah ditempa, menjadikannya berguna untuk beberapa aplikasi. Polipropilena digunakan dalam bekas plastik, bagasi, perabot luar, botol air boleh guna semula dan banyak lagi.


Apakah beg boleh guna semula bukan tenunan PP?

2

Beg boleh guna semula PP bukan tenunan ialah beg beli-belah yang diperbuat daripada tekstil polipropilena bukan tenunan. Tekstil ini dicipta dengan memutar polipropilena menjadi benang yang kemudiannya diikat bersama menggunakan haba.

Ini menghasilkan tekstil tahan lasak yang serupa dengan kanvas. Ia murah, ringan dan menyediakan alternatif biasa kepada beg plastik sekali guna. Malah, banyak peruncit menawarkan beg PP bukan tenunan kepada pelanggan mereka dengan sedikit atau tanpa kos, seperti beg plastik sekali guna.

Anda juga boleh menemui beg boleh guna semula PP bukan tenunan berlamina yang kalis air dan lebih tahan lama daripada pilihan tidak berlamina.

Walaupun beg PP bukan tenunan diperbuat daripada plastik, kajian menunjukkan bahawa beg PP bukan tenunan masih merupakan alternatif yang lebih mesra alam kepada pilihan sekali guna selagi beg itu digunakan beberapa kali.


Apa itu a  Beg boleh guna semula tenunan PP ?

3

Beg boleh guna semula polipropilena tenunan ialah beg beli-belah yang diperbuat daripada tekstil polipropilena terjalin. Ia dicipta dengan menganyam jalur tekstil polipropilena untuk menghasilkan bahan yang tahan lama. Banyak beg beli-belah PP tenunan juga kalis air dan tahan bocor.

Seperti beg PP bukan tenunan boleh diguna semula, beg PP tenunan adalah murah, ringan dan pilihan yang lebih mesra alam daripada pilihan sekali guna asalkan ia digunakan beberapa kali.

Ia lebih tahan lama daripada beg PP bukan tenunan, yang bermaksud bahawa ia boleh digunakan lebih lama, dan ia boleh membawa sehingga 40 paun, menjadikannya pilihan ideal untuk membeli-belah runcit atau aktiviti lain yang serupa.


Apakah kesan alam sekitar tenunan PP dan  beg bukan tenunan ?

Tidak mustahil untuk mencari bahan yang tidak mempunyai kesan alam sekitar. Walaupun tekstil adalah 100% terbiodegradasi, proses penuaian bahan, penghantaran bahan, dan akhirnya mencipta tekstil mempunyai kesan tersendiri. Oleh itu, adalah penting bagi perniagaan dan pengguna mempertimbangkan keseluruhan jangka hayat beg boleh guna semula, daripada pengeluaran bahan kepada pengurusan sisa, supaya mereka boleh menyedari kesan alam sekitar dan cara terbaik untuk meminimumkannya.

Fabrik PP, kedua-dua tenunan dan bukan tenunan, adalah tahan lama, kalis air dan boleh digunakan semula. Ini bermakna anda boleh menggunakannya untuk beberapa lama sebelum anda nampak haus dan lusuh. Selain itu, kerana ia boleh digunakan berbilang kali, dan ia boleh dikitar semula, ia tidak akan berakhir di tapak pelupusan sampah atau sebagai plastik terikat laut seperti beg plastik sekali guna.

Beg tenunan dan bukan tenunan PP adalah serba boleh, kuat, boleh dikitar semula, dan ia mempunyai kesan alam sekitar yang sangat rendah untuk bahan plastik. Ia ringan, ia boleh datang dalam pelbagai warna dan reka bentuk, dan kerana ia tahan lama, ia akan kelihatan baik untuk masa yang lama.

Kami adalah pengeluar jenis beg membeli-belah. Kita boleh buat beg berzip , beg biasa, beg sejuk , beg wain , beg poliester , beg rami , beg kapas , beg tangan, beg bahu , beg tote, beg bukan tenunan , pp beg tenunan , beg boleh lipat, beg kalis air, beg terlindung, beg makanan, beg mesh , beg kertas dan sebagainya. 

4

Kategori panas