Perkhidmatan Pelanggan: 0086-13868535185

semua Kategori

Maklumat Beg

Laman Utama>Berita dan Aktiviti>Maklumat Beg

Cara Kitar Semula Beg Plastik Dengan Cara Yang Betul

Masa: 2020-11-13 Hits: 182

新闻插图

Berikut ialah cara mengitar semula beg plastik dengan betul

Mula-mula, cari peraturan untuk koleksi tepi jalan di kawasan anda, kata Carpenter. Jika anda tinggal di salah satu daripada beberapa tempat yang menerima beg plastik dengan semua barang kitar semula yang lain, anda boleh mengabaikan artikel ini.
Anda juga boleh membawa koleksi anda ke peruncit runcit besar. Kebanyakannya akan mempunyai bekas untuk membuang beg plastik terpakai. Untuk proses ini menjadi paling berkesan, adalah penting beg anda kering dan kosong — jadi pastikan anda menyemak sisa resit kertas. Dari sini, beg diangkut ke kemudahan kitar semula beg khusus, kata Sobkowicz-Kline. Di sini, beg dicairkan dan dijadikan pelet yang akan digunakan untuk membuat sesuatu yang baharu.
Walau bagaimanapun, warna beg kadangkala boleh menjejaskan kebolehkitar semulanya. Beg berwarna kucar-kacir dengan mesin pengisih automatik, kata Sobkowicz-Kline. Pewarna mengelirukan penderia dan selalunya mesti diisih tangan. Longgokan penolakan berakhir di tapak pelupusan sampah. 
Sesetengah syarikat pakar dalam menukar beg plastik kepada produk baharu. Trex, sebagai contoh, menggunakan item ini untuk membuat kayu komposit untuk geladak rumah. Ia menerima beg runcit yang bersih dan kering, beg roti, balutan bekas (seperti jenis yang menutup bekas botol air), beg cucian kering, lengan surat khabar, beg ais dan beg pelet kayu. (Berikut ialah senarai lokasi drop-off Trex di seluruh negara; kebanyakannya adalah rangkaian kedai runcit.) Syarikat itu menganjurkan pertandingan tahunan untuk sekolah, yang bersaing untuk mengitar semula filem plastik yang paling banyak.
Jika anda tidak mengitar semula beg plastik dengan betul, lebih baik membuangnya ke dalam sampah daripada di dalam tong kitar semula yang salah, kata Hambrose. Lebih baik lagi, ikat beg dalam simpulan dan letakkan sampah di dalamnya sebelum anda membuangnya: Hambrose berkata melakukan ini sekurang-kurangnya akan mengelakkan beg daripada berterbangan dan akhirnya tergantung pada pokok dan pagar.
Apabila beg plastik terlepas daripada rangkaian pengumpulan, ia boleh mengganggu dan menyekat sistem perparitan, menyumbang kepada banjir dan menambahkan toksin kepada sumber air. Mereka juga menimbulkan risiko yang besar kepada haiwan, terutamanya yang menganggap beg sebagai makanan. Hampir setiap burung laut di planet ini memakan plastik, dan tabiat itu dipercayai menjejaskan kesihatan haiwan itu, kadangkala membawa maut, menurut National Geographic.
Walaupun anda seorang pengguna yang sedar yang membeli-belah dengan beg tote yang boleh diguna semula, kadangkala penggunaan beg plastik tidak dapat dielakkan. Apa yang penting ialah tempat beg ini berakhir sebaik sahaja anda selesai menggunakannya.

Kategori panas