Perkhidmatan Pelanggan: 0086-13868535185

semua Kategori

Maklumat Beg

Laman Utama>Berita dan Aktiviti>Maklumat Beg

Bahan felt sangat digunakan dalam bidang beg membeli-belah

Masa: 2023-05-25 Hits: 25


Apakah kain felt? 

Felt ialah sejenis fabrik kusut yang terdiri daripada gentian tekstil yang dipadatkan dan ditekan bersama. Dibuat secara tradisional dengan bulu atau jenis bulu haiwan yang lain, kini boleh dibuat dengan akrilik dan bentuk gentian sintetik lain. 

Rasa bulu sangat kalis api, dan ia padam sendiri. Tekstil ini juga mempunyai sifat meredam bunyi, dan ia sangat menyerap lembapan dan menyerap. Felt memegang keistimewaan sebagai satu-satunya fabrik yang dibuat tanpa tenunan atau mengait. 

1-1

Bagaimanakah fabrik felt dibuat? 

Proses pengeluaran felt berbeza sedikit bergantung pada sama ada ia mengandungi bulu, akrilik atau gentian tekstil lain. Dalam kes bulu, gentian mentah diperoleh daripada kot haiwan pembawa bulu, dan dalam kes akrilik, gentian dibuat dengan melarutkan polimer dalam pelbagai bahan kimia buatan dan memutar bahan yang terhasil. 

Apabila pengeluar tekstil telah memperoleh gentian yang dikehendaki, mereka menggabungkannya menjadi jisim menggunakan alat silinder yang disemat dengan paku keluli. Seterusnya, mesin carding mengedarkan gentian ini ke dalam jaringan longgar dengan ruang piawai antara gentian. 

Mesin yang dikenali sebagai cross-lapper atau vlamir kemudian menggabungkan berbilang web bersama-sama untuk membuat gulungan, dan empat daripada gulungan ini dilapisi di atas satu sama lain untuk membuat batt. Untuk mengeraskan bat bahan yang dirasa ini, pengeluar yang diraba mendedahkan bat itu kepada haba dan lembapan, dan kemudian proses pengecutan terakhir dicapai dengan gabungan haba, tekanan dan lembapan. 

Kebanyakan pengeluar felt menggunakan asid sulfurik semasa peringkat akhir proses pengeluaran felt, dan mereka meneutralkan asid ini dengan abu soda dan air suam setelah matt mencapai saiz idealnya. Akhir sekali, mesin perindustrian menggunakan penggelek untuk melicinkan sebarang penyelewengan pada fabrik felt yang telah siap. 

Pengeluar felt kini bebas untuk mewarna, memotong atau membentuk felt untuk melengkapkan produk pengguna. Mereka juga boleh memilih untuk menjual kain felt yang tidak diubah dalam helaian pukal. 

2

Bagaimanakah fabrik felt digunakan? 

Hari ini, pengeluar tekstil terutamanya menggunakan kain felt untuk menghasilkan topi dan bahan penebat lain seperti pelapik but. Lebih tebal dan lebih keras daripada bulu tenunan atau rajutan, kain felt menyediakan penghalang yang sangat baik terhadap suhu sejuk, dan bahan bulu ini tidak calar pada kulit. 

Di luar bidang pakaian, pengeluar kain felt kadangkala menggunakan bahan ini untuk membuat bantal hiasan, beg tangan dan peralatan rumah atau aksesori lain yang mendapat manfaat daripada kelembutan felt dan sifat berguna tambahan tanpa perlu fleksibel dengan ketara. Seperti yang diketahui oleh kebanyakan kanak-kanak dan ibu bapa, felt juga merupakan bahan kraf yang popular, dan anda boleh menggunakan imaginasi anda untuk membuat apa sahaja dengan felt. 

Walau bagaimanapun, kebanyakan kain felt yang direka untuk kraf adalah akrilik, yang kurang selesa pada kulit dan lebih berbahaya kepada alam sekitar daripada felt bulu. 

3

Kami adalah pengeluar jenis beg membeli-belah. Kita boleh buat beg berzip , beg biasa, beg sejuk , beg wain , beg poliester , beg rami , beg kapas , beg tangan, beg bahu , beg tote, beg bukan tenunan , pp beg tenunan , beg boleh lipat, beg kalis air, beg terlindung, beg makanan, beg mesh , beg kertas dan sebagainya. Dan kami membangunkan beberapa  beg terasa. Ia kini mempunyai permintaan tinggi di pasaran.

4


5

Kategori panas