Perkhidmatan Pelanggan: 0086-13868535185

semua Kategori

Maklumat Beg

Laman Utama>Berita dan Aktiviti>Maklumat Beg

Membawa beg membeli-belah dengan mudah memainkan peranan penting dalam kehidupan seharian

Masa: 2023-06-05 Hits: 24

Sesetengah pembeli pergi dengan barang runcit yang longgar di dalam troli mereka. Yang lain datang bersiap dengan beg. 

Berikut ialah beberapa kata pembeli: 

"Saya terus membeli beg dan beg dan beg. Sekarang saya mempunyai seratus ribu $6 beg dan ia seperti raket!" 

"Saya selalu lupa untuk membawanya apabila saya datang ke kedai - saya mempunyai sekumpulan mereka." 

"Saya membelinya sepanjang masa, malangnya." 

Beg Boleh Guna Semula Bertimbun 

Jadi pembeli terlupa untuk membawa beg ke kedai dan kemudian perlu membelinya berulang kali. Selain itu, perkhidmatan penghantaran barangan runcit di rumah — seperti Amazon Fresh, Instacart dan Walmart Grocery — membawa barangan runcit kepada pelanggan dalam beg boleh guna semula juga, dan jangan bawa balik beg itu. Oleh itu, beg terus bertimbun. Dan menimbun.  

Malah, Senator negeri Bob Smith, D-Middlesex, mengakui bahawa larangan beg telah menyebabkan "gangguan" ini. "[H] beberapa penghantaran barangan runcit telah ditafsirkan bermakna anda perlu melakukannya dalam beg boleh guna semula dan apa yang berlaku ialah bilangan beg ini terkumpul dengan pelanggan," kata Smith kepada NJ Advance Media. “Kami tahu ia satu masalah. 

Kami bersetuju ia adalah masalah." Smith berkata penggubal undang-undang boleh meminda undang-undang untuk membenarkan perkhidmatan penghantaran menggunakan beg kertas atau kotak, lapor NJ.com.  


Apa yang perlu dilakukan  Beg boleh guna

Sementara itu, apakah yang perlu anda lakukan dengan timbunan beg boleh guna semula anda?  

Profesor Shelie Miller dari University of Michigan berkata bahawa nasihat terbaiknya untuk pembeli yang kehabisan stok beg boleh guna semula sama ada daripada membeli-belah sendiri atau mendapatkan barangan runcit dihantar di rumah ialah guna semula, guna semula dan guna semula. 

"Apabila kita menggantikan beg plastik sekali guna dengan beg boleh guna semula, ia boleh menjadi lebih baik untuk alam sekitar, tetapi hanya jika kita dapat menggunakannya semula dalam jumlah yang agak besar," kata Miller. "Fikirkan cara untuk menyimpan beg boleh guna semula anda di tepi pintu supaya anda hanya mengambilnya semasa keluar atau dalam kereta anda jika anda menyimpan beg boleh guna semula anda di dalam kereta anda. Jadi cari cara untuk menggunakan semula beg boleh guna semula anda dan pastikan anda berbuat demikian." 

2

Pilihan lain ialah menderma beg kepada kumpulan yang memerlukannya. Sebagai contoh, Community FoodBank of New Jersey akan mengeluarkannya dari tangan anda. 

"Pada masa ini, hampir 300 rakan kongsi rangkaian kami (pantri makanan, dapur sup dan banyak lagi) menerima sumbangan beg beli-belah yang boleh diguna semula. Rakan kongsi ini mengedarkan makanan berkhasiat yang dibekalkan oleh Community FoodBank of New Jersey kepada jiran kami yang memerlukan," CFBNJ menyatakan di laman webnya. "Dengan menderma beg beli-belah boleh guna semula yang baharu atau digunakan secara lembut, anda bukan sahaja membantu alam sekitar, malah mengurangkan kos untuk rakan kongsi kami." 

Anda juga boleh mencari cara kreatif untuk menggunakan beg di sekitar rumah anda, termasuk sebagai menanam beg di taman anda.  

Dalam kes ini, beg yang mudah dibawa bersama sangat diperlukan untuk mengelakkan beg itu terlupa. Kami menasihatkan beberapa beg boleh lipat, yang dilampirkan dengan poket kecil. Jadi pembeli meletakkannya dalam mana-mana beg yang akan mereka bawa apabila keluar.

3

Kategori panas